Implantologie Elkerliek
 

Procedure

1. Het consult:
Tijdens de eerste afspraak  zal aan de hand van een onderzoek en röntgenfoto’s bekeken worden of implantaten bij u mogelijk zijn. U ontvangt een begroting of de kaakchirurg dient een aanvraag bij de verzekering.

2. De implantaat-behandeling:
Onder lokale verdoving worden de implantaten geplaatst. Met een boortje wordt een preparatie in de kaak gemaakt, waarna het implantaat erin kan worden geschroefd.
Het tandvlees wordt met oplosbare hechtingen gesloten.

3. Ingroeifase:
Het bot moet vastgroeien aan het implantaat. Afhankelijk van de positie van het implantaat en de botkwaliteit duurt dat 2 tot 6 maanden. Direct na de implantaatbehandeling wordt u dit meegedeeld.

4. Vervaardiging van kroon/brug of 'kliksysteem':
Na de ingroeifase gaat uw tandarts- prothetist verder met de vervaardiging van de prothese, kroon of brug op de implantaten. Hiervoor krijgt u bij de tandarts- prothetist een aantal afspraken.

Afhankelijk van uw situatie kan het zijn dat tussen fase 1 en 2 een botopbouw nodig is, of dat tussen fase 3 en 4 een kleine ingreep moet plaatsvinden om de implantaten weer op te zoeken, nadat ze enige tijd onder het tandvlees de kans hebben gehad om vast te groeien.

Download de patiëntenfolders