Implantologie Elkerliek
 

Wat kunnen implantaten voor mij betekenen?

Implantaten kunnen worden geplaatst als vervanging van één enkele tand, meerdere tanden op een rij of onder een kunstgebit.

  • Eén tandEén tand:
    Als één tand of kies verloren is gegaan, bijvoorbeeld door een ongeval,  kan een implantaat worden geplaatst om deze tand of kies te vervangen. Op het implantaat wordt dan een kroon gemaakt. Het voordeel is dat de buurtanden niet worden afgeslepen om een brug te maken. Bovendien kan een uitneembare voorziening (zie foto) op deze manier worden voorkomen.
  • Meerdere tandenMeerdere tanden:
    Als meerdere tanden op een rij verloren zijn gegaan, kunnen twee of meer implantaten worden geplaatst om daarop een brug te maken. Op die manier kan het kauwvermogen worden aangevuld en kan de esthetiek worden verbeterd, zonder een uitneembare voorziening. Zelfs een volledig vaste voorziening is mogelijk, wanneer alle tanden en kiezen in boven- en/of onderkaak verloren zijn gegaan.
  • Onder een kunstgebitOnder een kunstgebit:
    Wanneer alle tanden en kiezen verloren zijn gegaan en het bestaande kunstgebit heeft te weinig houvast, kunnen implantaten onder de prothese worden geplaatst. Op deze implantaten wordt vervolgens een 'kliksysteem' gemaakt, zodat de prothese mooi stabiel en minder los in de mond zit. Dit wordt ook wel een “klikprothese” genoemd.